29 Mart 2023 Çarşamba 15:47
Bursa'da şehir merkezinde kar sevinci

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar uyarısının ardından beklenen yağış gerçekleşti. Dün geceden beri soğuk havanın etkisini göstermesiyle birlikte, şehir merkezine öğle saatlerinde lapa lapa kar yağdı. Kimi şemsiyesiyle hızlı adımlarla ilerlerken, kimi ise kar yağışının keyfini çıkardı. Kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığı kar yağışı, kısa süre sonra yerini yağmura bıraktı.
Termometreler 2 dereceyi gösterirken, vatandaşlar kar yağışının bereket olduğunu dile getirdi. Kurak geçen kış ayının ardından gelen kar yağışını değerlendiren vatandaşlar, "Allah bu millete yine acıdı. 80 günlük su kalmıştı. Barajlar kurumuştu. İnşallah bu kar yağışı ve yağmurlarla birlikte barajlar biraz olsun dolar" diye konuştu.
Uludağ başta olmak üzere baraj havzalarına yağan kar ve yağmur, doluluk oranlarını arttırdı. Doğancı Barajı yüzde 44 doluluk oranına ulaşırken, Nilüfer Barajı ise 15 olarak kaydedildi.
Bursa Orhaneli Çatak Osmaniye Köyü ve İznik’e bağlı dağ köylerindeki kar yağışı da cep telefonu kameralarına yansıdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.